Vés al contingut

Director d’Innovació i Recerca: Xavier Gironès

 

Fites més destacades durant el 2019-2020

  • Adjudicació del primer projecte europeu liderat per UManresa, el C4S (Communities for Sciences - Towards promoting an inclusive approach in Science Education), dins del programa Science with and for Society del programa H2020. El projecte està orientat a l’Educació Científica Inclusiva, té una durada de 3 anys, i està format per 11 institucions de 6 països europeus. La Direcció de Recerca ha acompanyat l’equip del GRENEA en tot el procés de presentació i lidera la part de coordinació de la gestió del projecte.
  • Sol·licitud i atorgament de la Carta Erasmus+ (ECHE), que permetrà a la FUBages poder formar part, durant el període 2021-2027, de les accions Cooperació per a la Innovació i l’Intercanvi de Bones Pràctiques (KA2) i Suport a les Reformes Polítiques (KA3) del programa Erasmus+, vinculades a projectes, recerca i innovació docent, que han de permetre incrementar la internacionalització i recerca dels investigadors de la institució.
  • Actuacions reactives al confinament total de la covid-19. L'activitat de recerca i innovació d’UManresa durant els primers mesos de la pandèmia es va centrar en acompanyar activament tot el moviment de voluntariat organitzat al voltant dels principals reptes sanitaris existents, com el disseny, creació i distribució d'EPI (equips de protecció individual) per al personal sanitari utilitzant tecnologies 3D, així com la creació d'un mòdul de telemedicina centrat en la covid-19 a la plataforma Interactive Clinics, per monitoritzar malalts confinats en entorns rurals i establir sinèrgies i projectes reactius amb institucions com la UPC (respiradors), Vodafone (assistència TIC a malalts afectats per la covid-19), BitGenoma (tecnologies de telemedicina), Avinent (models d'EPIs 3D) i Zerintia (utilització d'ulleres amb connexió per teleassistència), entre moltes d'altres empreses i institucions.
  • Disseny i posada en marxa de l'Agenda Compartida en Salut i Social al Bages. En el marc de la proposta de projecte d'especialització territorial de la comarca del Bages, s'ha posat en marxa una agenda compartida centrada en salut i social, amb institucions com l'Ajuntament de Manresa, la Fundació Althaia, Sant Andreu Salut, ICS Catalunya Central, Fundació Eurecat, Fundació Ampans, l'EAP Centelles - Osona Sud, la Cambra de Comerç de Manresa i el Consell Comarcal del Bages, en la col·laboració d’empreses de territori i d'altres institucions amb l'objectiu de desenvolupar projectes reactius en salut i social.
  • Millora en el nombre i qualitat de les publicacions científiques. Amb 54 publicacions científiques per al període 2015-2019, amb més d’un 50% d’aquestes publicacions a revistes del primer i segon quartil (Q1 i Q2), i amb un 66% amb col·laboració internacional.