Vés al contingut

El curs 2021-2022 Elisava ha confirmat el seu compromís amb la internacionalització i la cooperació amb universitats de prestigi reconegut. La facultat col·labora amb els seus socis internacionals en el marc del programa Erasmus+, amb convenis bilaterals propis i amb altres iniciatives que involucren diversos grups de participants. Amb el convenciment que l’obertura constant cap als contextos més interessants per al disseny i l’enginyeria és un dels trets distintius del projecte educatiu d’Elisava, el curs 2021-2022 l’escola ha recuperat la intensitat en el flux d’intercanvi del període anterior a la pandèmia. 

A més, durant aquest any acadèmic s’ha iniciat una revisió de la nostra xarxa de relacions internacionals, adreçada a la renovació dels convenis subscrits en el marc del programa Erasmus+ i dels convenis bilaterals propis amb vista a la incorporació de la mobilitat internacional en el context acadèmic de la UVic-UCC, que es produirà l’any 2023-2024. 

Actualment, la xarxa d’intercanvi d’Elisava té més de 80 centres a Europa, Amèrica, Àsia i Austràlia, que ofereixen una gran varietat d’enfocaments sobre el disseny i l’enginyeria en contextos especialment estimulants per a la formació dels futurs graduats i la mobilitat docent. 

En un moment de ple auge de la mobilitat internacional després de les limitacions dels darrers anys, Elisava s’ha confirmat com una destinació encara més sol·licitada pels estudiants estrangers, si és possible, que identifiquen Barcelona com una de les ciutats de referència del disseny a Europa. La presència d’estudiants internacionals a les aules ha estat important per a Elisava, tant per la diversitat de perfils i perspectives que han aportat com per l’al·licient que han representat per als alumnes. 

També s’han reprès les mobilitats del PDI, finançades pel programa Erasmus. L’escola ha rebut professors i empleats procedents de Royal Academy of the Arts (Països Baixos), Estonian Academy of Fine Arts (Estònia), TH Köln (Alemanya), Thomas More University (Bèlgica) i Institut Superior d’Educação i Ciências (Portugal). Així mateix, ha enviat professors a Windesheim University of Applied Sciences (Països Baixos), Politecnico di Milano (Itàlia), VIA University College (Dinamarca) i Estonian Academy of Fine Arts (Estònia). 

La projecció internacional d’Elisava s’ha articulat també a través de la participació en els congressos anuals de les dues associacions internacionals de referència per al disseny i les arts. Com a membre de l’associació Cumulus, que agrupa unes 360 institucions educatives del món del disseny, l’art i els mitjans de comunicació, procedents de 66 països, Elisava ha participat en l’Assemblea General celebrada a distància després de la cancel·lació del congrés previst a Sant Petersburg. També s’ha mantingut activa la participació de l’escola a les activitats de l’associació ELIA, European League of Institutes of the Arts, amb la participació en diversos fòrums. 

En el context del programa d’intercanvi Carousel, que involucra la institució juntament amb set universitats europees més, s’han organitzat dos tallers que han comptat amb la participació d’estudiants de l’escola a Windesheim University of Applied Sciences a Zwolle i a Elisava; els estudiants d'Elisava també han participat en un Blended Intensive Program, un nou format d’intercanvi breu previst pel programa Erasmus, i han acudit a diferents tallers organitzats per la Bauhaus de Weimar (Alemanya). 

Les línies d’actuació estratègiques d’Elisava continuen apostant pel desenvolupament, el seguiment i la renovació dels intercanvis, i per l’establiment de relacions amb institucions de referència en l’àmbit internacional, tant en els contextos en què Elisava ja és present com en d’altres en què s’identifiquen possibilitats de col·laboració interessants.