Vés al contingut

Setembre de 2021

  • La Facultat acull la 10a edició de les Jornades Formatives 0.0 del Consell Estatal d'Estudiants de Medicina (CEEM).
  • Ampliació dels espais de la Unitat Docent Territorial (UDT) de Manresa de la Facultat de Medicina.

Octubre de 2021

  • La Dra. Enriqueta Felip, cap de la secció del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona i professora de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, és nomenada presidenta de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM).
  • La Dra. Marina Geli, directora general de la FESS, inaugura el curs acadèmic del Consorci Hospitalari de Vic amb la conferència "Perspectives de gènere en el sistema de salut".

Novembre de 2021

  • El Dr. Albert Altés, professor de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i cap del servei d'Hematologia de la Fundació Althaia de Manresa, guanya el primer premi d'assaig Ricard Torrens, que atorga la UVic-UCC juntament amb Eumo Editorial. 
  • Xerrada a la Facultat de Medicina sobre com abordar les violències de gènere en un entorn universitari per part d'Araceli Escusol, membre del Col·legi Oficial de Criminòlegs de Catalunya, i Anna Pérez-Quintana, directora de la Unitat d'Igualtat de la UVic-UCC.
  • Roda de premsa sobre la matrícula a la Facultat de Medicina. Destaquen els 157 estudiants matriculats de nou curs i un total de 488 estudiants al grau. La matrícula s'ha incrementat un 6,7 % amb relació al curs acadèmic 2020-2021.
  • Jornada entre centres sanitaris i universitaris de la Catalunya central organitzada per la Facultat de Medicina a l'Hospital d'Olot.

Desembre de 2021

  • Presentació del llibre Catalan physicians' contributions to medicine. A historial view though eponyms per part del Dr. Josep Eladi Baños, rector de la UVic-UCC, i Elena Guardiola, membre de la Reial Acadèmica de Medicina de Catalunya.
  • Reconeixement per part del Patronat de la Fundació d'Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), entitat titular de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, al conseller de Salut, Josep M. Argimon, per la seva dedicació i defensa del projecte de la Facultat de Medicina.
  • La Dra. Marta Torrens entra a formar part del Comitè Executiu de la World Association on Dual Disorders. La Dra. Torrens és directora del Procés d'Addiccions de l'INAD i investigadora de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i coordinadora de l'assignatura de La Conducta Humana de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC.

Gener de  2022

  • Conferència inaugural del curs a càrrec de la Dra. Elvira Bisbe, vicepresidenta primera del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona i anestesiòloga de l'Hospital del Mar, Hospital de l'Esperança, amb la conferència titulada "La medicina, els metges i metgesses del futur".
  • Presentació del llibre Fins al final de la vida al Casino de Vic, del Dr. Xavier Gómez Batiste-Alentorn, director de la Càtedra de Cures Pal·liatives de la UVic-UCC i especialista en medicina interna, oncologia i medicina pal·liativa. La infermera Anna Formiguera i la psicòloga i psicooncòloga Mariona Vilaclara són coautores de llibre.

Febrer de 2022

  • Publicació de la memòria anual en format digital de la UVic-UC corresponent al curs 2020-2021.

Març de 2022

  • Col·loqui i visita a la Facultat de Medicina del Dr. Joan Massagué Solé, referent mundial en la investigació del càncer, i l'origen de la metàstasi i concessió.
  • El Dr. Josep M. Vilaseca Llobet, professor de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i cap del servei d'Atenció Primària de la Fundació Althaia, nomenat acadèmic de la Reial Acadèmia de la Medicina de Catalunya (RAMC), en reconeixement de la seva trajectòria professional i acadèmica, i a la seva contribució a la història de la Medicina.

Maig de 2022

  • Xerrada "Lliçons de la covid-19", a càrrec dels investigadors Bonaventura Clotet, director de la Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat, i catedràtic de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC; Roberto Elosua, director de la Càtedra de Salut i Població, vicedegà de Recerca i Internacional, i catedràtic de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, i Salvador Masip, director del grup de recerca Mechanisms of Cancer and Ageing Laboratory de la Universitat de Leicester (Regne Unit).
  • Nomenament de Roberto Elosua Llanos com a degà electe de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC per part del Patronat de la Fundació Universitària Balmes, a petició del rector. Roberto Elosua coincidirà amb l'actual degà Ramon Pujol durant el curs 2022-2023.
  • XV Congrés de la Societat Catalana d'Anatomia Patològica, a càrrec de Josep Arimany, Ramon Pujol, Fina Climent i Irmgard Costa. Josep Arimany explica el paper que ha tingut al territori la UVic-UCC com a motor econòmic i de transformació social.
  • II Congrés Internacional sobre Salut Mental i Innovació Social organitzat pel grup de recerca sobre Salut Mental i Innovació Social (SaMIS) i la Càtedra de Salut Mental de la UVic-UCC i la Fundació Althaia.
  • Participació del degà Ramon Pujol en la conferència inaugural de la Jornada de Comiat als Residents de Medicina, en la XI jornada de Recerca i Docència de la Unitat Docent Multiprofessional de l'ICS.

Juny de 2022

  • Inici del funcionament de l'Institut de Recerca i d'Innovació en Ciències de la Vida i de la Salut a la Catalunya Central (IRIS-CC), nou institut d'investigació biomèdica i sanitària dirigit per José Jerónimo Navas.
  • Xerrada divulgativa a la UVic-UCC sobre "Accés i admissió a la Universitat", a càrrec de Jesús Prujà, convidat per la vicerectora d'Ordenació Acadèmica, Àngels Pinyana, i visita a la Facultat de Medicina.
  • Homenatge al cardiòleg vigatà Dr. Antoni Bayés de Luna per part de la societat vigatana i de la comunitat universitària en reconeixement de la seva dedicació a la medicina, durant la inauguració de la XXVII edició de la Universitat d'Estiu. 
  • La Facultat de Medicina incorpora quatre nous catedràtics: el Dr. Xavier Montalban, coordinador de l'assignatura El Cervell i les seves Funcions; la Dra. Elena Carreras, coordinadora de l'assignatura La Reproducció Humana; la Dra. Marta Torrens, coordinadora de l'assignatura La Conducta Humana, i el Dr. Dídac Mauricio, coordinador de l'assignatura Els Sistemes de Comunicació al Cos Humà. Endocrinologia.