Vés al contingut

Centre Internacional de Formació Contínua

  • Suport entre iguals. Curs d'especialització (Unitat FESS)

Curs d'especialització en el marc del projecte d'inserció laboral de persones amb problemes de salut mental que impulsen la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, la Fundació Althaia i Osonament, amb el suport de la Fundació "La Caixa". 

El curs ha tingut per objectiu formar i acreditar persones amb experiència en problemes de salut mental i recuperació per tal que es puguin incorporar en equips assistencials a la salut mental i, d'aquesta manera, facilitar la inclusió social d'altres persones que es troben en situació similar. El curs ha pretès obrir la porta d'un nou mercat laboral a un col·lectiu amb dificultats d'inserció.

La formació consta de 15 crèdits que inclouen 56 hores de docència teòrica i 65 hores de pràctiques.

  • Màster: Andrologia Clínica (Unitat FESS)

Màster en Andrologia Clínica organitzat amb la col·laboració de la Fundació Puigvert, que ha tingut com a objectiu proporcionar les competències adequades sobre fisiopatologia de l'aparell reproductor masculí en les diferents etapes de la vida, l'etiologia de les patologies masculines més importants, els mètodes de diagnòstics de classificació d'aquestes patologies, els principis generals del tractament mèdic i quirúrgic de les malalties adrològiques. 

Cinquena edició del màster amb un total de 13 alumnes matriculats. Durada de dos anys amb un total de 70 ECTS. Estructurat en 1.750 hores per alumne entre sessions teòriques i pràctiques, en modalitat semipresencial. 

  • Curs expert: Teràpia amb Cèl·lules CAR-T (Unitat FESS)

Curs d'especialització interuniversitari sobre la teràpia CAR-T, una de les més avançades en la lluita contra el càncer, coordinat pel Dr. Albert Alés, professor de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i cap del Servei d'Hematologia i Hemoteràpia de la Fundació Althaia.

S'ha dut a terme la segona edició, amb un total de 38 alumnes matriculats i amb una dedicació de set mesos. El curs expert es va realitzar en modalitat en línia, a causa de la situació de la pandèmia.

  • Postgrau: Urbanisme i Salut: el Plantejament Urbanístic com a Eina de Salut

La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), a través de la seva Càtedra de Salut i Població vinculada a la Facultat de Medicina, i a la UPC School col·laboren per desenvolupar conjuntament el postgrau Urbanisme i Salut: El Plantejament Urbanístic com a Eina de Salut, el primer programa formatiu de Catalunya i tot l'Estat centrat en les relacions entre la salut i l'entorn urbà com un enfocament pluridisciplinari i innovador.

El postgrau, que va començar el mes de març de 2021, té com a director acadèmic Pere Solà, guardonat amb el Premi Catalunya d'Urbanisme 2000 pel Pla d'ordenació urbanístic municipal (POUM) de Vic, pioner en la incorporació de la perspectiva de la salut.

La primera edició del Postgrau que ha tingut un total de 8 alumnes matriculats en la modalitat presencial. L'interval del postgrau va ser entre el 7 d'octubre de 2021 i el 22 de gener de 2022.