Vés al contingut

Durant el curs 2021-2022 l'Àrea de Comunicació Corporativa i Relacions Institucionals (ACCRI) s'ha posat al servei de les necessitats comunicatives de la FESS per tal de donar visibilitat a la tasca docent i institucional més rellevant de la Facultat de Medicina.

La comunicació externa s'ha centrat en la publicació de notícies i notes de premsa que es van enviar als mitjans de comunicació i també es van publicar al web UMedicina i es van difondre a les xarxes socials (Twitter i Linkedin). Entre les notícies més destacades, hi ha la lliçó inaugural del curs 2021-2022, a càrrec de la Dra. Elvira Bisbe; el nomenament del Dr. Roberto Elosua, com a nou degà electe de la Facultat de Medicina; les dades de la matrícula del curs 2021-2022 i les primeres pràctiques dels estudiants de Medicina a l'estranger. Per altra part, i per donar a conèixer al públic en general les noves incorporacions de professionals docent a l'equip del PDI, a més a més de fer un seguiment de jornades com la Jornada Intercentres que va tenir lloc a Olot—, cursos i actes de divulgació diversos.

La Facultat de Medicina també ha utilitzat, com a recursos de comunicació, el seu Butlletí de notícies, el Newsletter d'experteses de la UVic-UCC, L'Apunt, el Som U i la revista institucional digital UCampus. En aquesta última publicació, l'ACCRI ha editat reportatges sobre el Programa de suport a l'estudiant (novembre 2021) i sobre el professorat de la Facultat de Medicina, que alhora és professional d'algun centre sanitari (maig 2022). L'Àrea de Comunicació també ha participat en la revisió del catàleg del grau de Medicina que es va oferir durant el Saló de l'Ensenyament i ha elaborat els continguts del monogràfic que anualment es publica en un mitjà d'abast nacional.

Tant el Servei de Protocol com el Servei de Publicacions de l'ACCRI s'han posat a disposició de la Facultat per preparar, entre d'altres, les memòries del curs anterior o l'organització d'esdeveniments d'especial relleu, com ara l'acte d'inauguració del curs de la UVic-UCC o la presentació de les novetats del curs 2022-2023 de cada centre federat de la Universitat.

Fites destacades:

Nou web de la Facultat. Durant el curs 2021-2022 s'ha desenvolupat el nou web de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, amb l'objectiu d'organitzar millor els continguts i adreçar-los de manera més adequada als públics potencials. El disseny i millora del nou web ha coincidit amb la incorporació d'un tècnic en audiovisuals al PAS.

Vídeo de les UDT. La creació i difusió d'un vídeo promocional de les dues unitats docents territorials (UDT) de Vic i Manresa per donar-les a conèixer als estudiants del grau de Medicina ha estat un dels esdeveniments comunicatius més rellevants, amb col·laboració amb UMedia.

Comunicació del nou IRIS-CC. El naixement del nou Institut de Recerca en Ciències de la Vida i de la Salut de la Catalunya Central ha suposat la coordinació dels serveis de comunicació de les 14 entitats que formen part del nou centre d'investigació, entre les quals la FESS, per tal de difondre el projecte i crear la identitat corporativa.

Som U, el butlletí intern de la UVic-UCC. A l'inici del curs 2021-2022 es va crear Som U, una publicació digital mensual que arriba a tot el PDI i el PAS de les 4 entitats federades. El butlletí manté informada la comunitat de l'activitat que es duu a terme a tots els campus i seus, explicant el més rellevant de cada entitat.

Participació en el II Pla d'Igualtat de la FESS 2022-2025. L'ACCRI ha entrat a formar part de la comissió que es va crear per desenvolupar el Pla d'Igualat de la FESS 2022-2025, assumint la responsabilitat en les tasques relatives a la comunicació.