Vés al contingut

Fites destacades 

  • Noves titulacions: Odontologia i Audiologia General. Durant el curs 2022-2023 s'ha preparat un pla de comunicació destinat a difondre el nou grau en Odontologia i el grau propi en Audiologia General de la Facultat de Medicina. S'ha elaborat una estratègia comunicativa orientada a arribar a mitjans de comunicació, entitats i centres de referència.
  • Graduació de la primera promoció d’estudiants de Medicina. Aquest sens dubte ha estat un dels esdeveniments que ha marcat tot el curs 2022-2023. La preparació i organització, en diferents nivells, de l’acte de graduació de 47 estudiants de la primera promoció del grau en Medicina ha suposat un repte, també des del punt de vista comunicatiu.
  • Ampliació de la nova web de la Facultat. Amb l’objectiu de donar continuïtat al desenvolupament del nou web que es va iniciar el curs 2021-2022, el curs passat es va fer una important ampliació de continguts atesa l’ampliació que experimentava la formació acadèmica de la facultat amb dos nous graus.

 

Resum del curs

Durant el curs 2022-2023 l’Àrea de Comunicació Corporativa i Relacions Institucionals (ACCRI) ha continuat al servei de les necessitats comunicatives de la FESS per tal de donar visibilitat a la tasca docent i institucional més rellevant de la Facultat de Medicina. A partir del maig de 2023 s'ha incorporat Anna Molas Subirats com a directora de Comunicació de la Facultat de Medicina.

Principalment, la comunicació externa de la FESS s'ha centrat en l’edició i la publicació de notícies i notes de premsa que s'han enviat als mitjans de comunicació, que s'han publicat al web UMedicina i que s'han difós a les xarxes socials (Twitter i Linkedin). Entre les notícies més destacades, cal subratllar la lliçó inaugural del curs 2022-2023, a càrrec del Dr. Xavier Montalbán, amb el títol “La neurologia com a paradigma del progrés científic”; l’anunci de la posada en marxa del grau en Odontologia i del grau propi en Audiologia General a partir del curs 2023-2024, i la graduació de la primera promoció d’estudiants del grau en Medicina, el 5 de juny de 2023. També s'ha informat sobre esdeveniments —com ara les II Jornades Intercentres, que van tenir lloc a Berga—, l’activitat docent i, en l’àmbit més institucional, reconeixements i nomenaments, com ara la renovació del Dr. Josep Arimany en el càrrec de president de la FESS per a quatre anys més.

La Facultat de Medicina ha utilitzat, com a recursos de comunicació, el seu Butlletí semestral de notícies, el newsletter d’experteses de la UVic-UCC, L’Apunt, el Som U i la revista institucional digital UCampus. En aquesta última publicació, l’ACCRI ha editat reportatges sobre el grau propi en Audiologia General (novembre de 2022) i sobre el grau en Odontologia (maig de 2023). L’Àrea de Comunicació també ha participat en la revisió del catàleg del grau en Medicina que es va lliurar durant el Saló de l’Ensenyament i ha elaborat articles per a diversos monogràfics d’abast nacional, enfocats a difondre la nova oferta de titulacions universitàries per al pròxim curs.

Tant el Servei de Protocol com el Servei de Publicacions de l’ACCRI s'han posat a disposició de la Facultat per preparar, entre altres, les memòries del curs anterior o l’organització d’esdeveniments d’especial relleu, com ara l’acte de graduació de la primera promoció d’estudiants del grau en Medicina, que va tenir lloc a l’Atlàntida de Vic i que va comptar amb la presència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra.