Vés al contingut

Responsable: Àngels Fusté i Gamisans

El programa Universitat Accessible i Inclusiva inclou dos programes: l’USènior per a persones majors de 55 anys i l’UniversiMés per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Les seves fites més destacades durant el curs han estat:

  • Per primera vegada els alumnes del programa UniversiMés participen en una trobada internacional, en el marc d’una visita d’un grup d’estudiants de la Institución Universitaria Salazar y Herrera (IUSH) de Colòmbia a les instal·lacions de la FUB-UManresa.
  • A principi de curs, neix el programa USènior, hereu del FUB+GRAN, que des del 2012 ofereix formació continuada per a persones majors de 55 anys. El canvi de nom s’aprofita per modificar alguns aspectes organitzatius i per augmentar l’oferta de cursos i activitats amb l’objectiu d’ampliar el nombre de participants.
  • Es crea el Consell Assessor USènior del qual en formen part membres de la direcció del campus Manresa de la UVic-UCC, professorat i alumnat del programa a més de la persona titular de la regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Manresa. Els delegats dels alumnes també es reuneixen periòdicament amb la coordinadora. Aquests espais de participació tenen per objectiu apropar el funcionament i la presa de decisions del programa a les persones directament implicades per tal que doni una resposta més ajustada a les seves necessitats, interessos i expectatives.
  • Participació d’un grup de alumnes sèniors a la Lliga de Debat Sènior de la Xarxa Vives d’Universitats. La competició es va celebrar a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, a final de maig de 2023. Els participants d’UManresa es va endur el guardó com a millor equip i també el de millor orador.
  • A final del curs 2022-2023, es va crear el programa Universitat Accessible i Inclusiva, que aglutina sota un mateix paraigües els programes USènior i UniversiMés, amb la intenció d’aprofundir en l’aposta del campus per ser un espai de diversitat i inclusivitat.