Vés al contingut

Directora d'Innovació, Recerca i Transferència del Coneixement: Elena Medarde Barragán

Fites més destacades del curs

•   L'abril de 2023 es constitueix la Unitat d’Innovació de l’Institut de Ciències de la Salut i la Vida a la Catalunya Central (IRIS-CC), liderada per la FUBalmes.  La Unitat inicia la seva activitat definint les línies estratègiques i impulsant la presentació de projectes d’innovació a convocatòries competitives. 
•    S’executa la segona edició del programa eHealthinking, iniciativa que forma part del Programa Primer de pre-acceleració 2023, subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball, co-finançat per la Unió Europea, que té com a objectiu desenvolupar i accelerar projectes tecnològics d’alt impacte en salut i social. En aquesta edició hi han participat 17 persones, accelerant-se un total de 8 projectes d’emprenedoria.
•    Continua creixent la producció científica d'UManresa, doblant-se el nombre de publicacions respecte del curs anterior. S’atorguen per primera vegada tres intensificacions de recerca (DIR) i dos nous contractes pre-doctorals a investigadors de la FUBages.
•    Participació activa en les sessions de definició de línies, objectius i sistema d’avaluació de la nova Ris3Cat 2030, impulsada per la Secretaria d’Afers Econòmics i Fons Europeus de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb investigadors de l’Institut de Recerca INGENIO (CSIC-UPV). La nova RIS3CAT 2030 promourà la creació de Laboratoris d’Innovació Transformativa, liderats per les Universitats catalanes, amb la finalitat de co-desenvolupar amb els agents de l’ecosistema d’innovació solucions que responguin a reptes compartits del territori. Els fruits d’aquesta col·laboració queden reflectits en els informes: Les Agendes compartides en primera persona; Agendes Compartides de la RIS3CAT: reptes i oportunitats des de la perspectiva de les entitats participants i Noves infraestructures d’innovació per a abordar reptes socials: el laboratori de simulació en dependència, fragilitat i cronicitat (SimLab).
•    Es desenvolupa el pilot del projecte de Ciència Ciutadana, en el marc del PECT BAGESS, i amb la col·laboració dels assistents al Festival de Cinema Social (CLAM), que va abordar reptes socials de la població de la comarca.