Vés al contingut

Fites destacades

  • Projecte del 8M: la Futbolina. Instal·lació d’un futbolí mixt que recapta diners per a l’Associació Osona contra el Càncer i que ha estat sufragat amb les remuneracions no percebudes pel personal de la UVic que va secundar la vaga del 8 de març. 

  • Realització de dues campanyes de sensibilització mitjançant la instal·lació d’espàndex a les recepcions dels edificis del campus Vic i piulades al compte de twitter de la Unitat d’Igualtat contra les agressions als professionals de la salut (maig de 2021) i contra les agressions homòfobes (juny de 2021). 

  • Nova normativa d'assetjament. Durant el curs 2020-2021 s’ha creat una comissió que ha treballat en la redacció d’una nova normativa del Protocol de prevenció i actuació en els supòsits d’assetjament a la UVic-UCC i que ha estat aprovada pel patronat de la FUBalmes el 14/10/21. 

  • Preparació per l’avaluació del II Pla d’igualtat. Durant el segon semestre del curs 2020-2021 s’han dut a terme tasques de coordinació i diverses reunions per posar en marxa l’avaluació del II Pla d’Igualtat, que ha culminat a la tardor del 2021. 

  • Exposició ODS núm.  5. La Unitat d’Igualtat ha estat present a l’exposició dels ODS impulsada des de Secretaria General de la UVic-UCC protagonitzant el plafó dedicat a l’ODS núm. 5, centrat en la igualtat de gènere, amb un testimonial i un recull d’activitats que descriuen la feina que es du a terme des de la Unitat. 

Resum del curs

Durant el curs 2020-2021 la Unitat d’Igualtat ha mantingut la seva activitat en compliment dels objectius i les accions previstes al II Pla d’Igualtat de gènere de la UVic-UCC. En concret, ha dut a terme tasques d’assessorament a la comunitat universitària; ha organitzat actes acadèmics amb motiu del 25N (Dia internacional contra la Violència envers les Dones) i el 8M (Dia Internacional de les Dones); ha impulsat, coordinat i executat projectes sobre accions i recerques (com ara els vinculats al Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere o bé l’INDOVIG sobre innovació docent en temes de violència de gènere); ha promogut formacions per al PAS i el PDI; ha dut a terme campanyes de comunicació i sensibilització; ha atès diversos mitjans de comunicació que l’han requerida; ha donat resposta a les queixes i denúncies rebudes en relació amb qüestions sobre assetjament o violències sexuals; ha impulsat el tractament de dades des de la perspectiva de gènere; s’han impartit xerrades de sensibilització, i ha assistit a diversos actes de representació, com ara les trobades de la comissió Dones i Ciència (Consell Interuniversitari de Catalunya), del grup de treball d’Igualtat de Gènere de la Xarxa Vives o de la xarxa RUIGEU (Xarxa d’Unitat d’Igualtat de Gènere per l’Excel·lència Universitària).