Vés al contingut

Fites destacades

  • Unitat reestructurada i ampliada. El mes de setembre 2020, enmig de la pandèmia i les mesures excepcionals de prevenció, la Unitat de Suport a la Docència (USD) es va convertir en Unitat de Docència Universitària i Tecnologia Educativa (UDUTE), passant d'un equip humà de 2 a 4 persones. 
  • Gestió de sistemes de videoconferència durant el període de confinament per la covid-19. La UDUTE, juntament amb l'Àrea TIC, va liderar el projecte d'adequació de les eines de videoconferència docent, primer amb la plataforma BigBlueButton i després amb Zoom. 
  • Supervisió de l'ús del portafolis Mahara. La UDUTE va supervisar el procés d'integració i ús d'aquesta plataforma de publicació i col·laboració. 
  • Assessorament i formació. Incorporació d'un helpdesk 24/7 amb el sistema URespon. La UDUTE va registrar 1.517 peticions d'ajuda en el període setembre de 2020 - agost de 2021. En el mateix període, sota la coordinació del CIFE, va oferir 51 cursos i sessions per a docents sobre temàtica diversa, amb un total de 889 participants. 
  • Publicació i difusió. La UDUTE va publicar 50 articles multimèdia al seu blog mon.uvic.cat/udute durant el curs acadèmic 2020-2021, i s'hi van registrar prop de 34.000 visites.

Resum del curs

La UDUTE ha pogut supervisar i col·laborar en múltiples projectes d'importància per a la UVic-UCC, al mateix temps que ha mantingut i consolidat els seus serveis centrals d'assessorament i formació al cos docent. Ha reforçat la coordinació amb els serveis, les àrees i els centres de la UVic-UCC. Ha millorat el perfil extern i la capacitat de difusió i publicació. Té una capacitat més gran de generació de documentació i estadístiques sobre l'actuació de la unitat. S'està en bona disposició per preparar i afrontar nous reptes, per així poder continuar les tasques actuals i acordar les noves línies estratègiques de la UDUTE. 

Les activitats de la UDUTE es reparteixen entre quatre grans blocs: 

  1. Formació i assessorament 
  2. Publicació, difusió i presència 
  3. Projectes 
  4. Gestió i coordinació 

La formació i l'assessorament del cos docent de la UVic és la funció central de la UDUTE. Gràcies a la participació entusiasta de l'equip i dels serveis col·laboradors, es va poder donar resposta a totes les peticions d'ajuda, amb un alt grau de satisfacció, fins i tot durant el pic de demanda resultant del calendari docent i les condicions excepcionals de diversos períodes. Cada mes s'han organitzat cursos i sessions d'assessorament en línia, amb una participació de professorat de tots els centres docents. S'ha dedicat un esforç especial a la incorporació de professorat novell, amb sessions monogràfiques dirigides a aquest col·lectiu. 

Pel que fa a la publicació de guies i articles, ha estat més activa que mai, centrant els esforços en la publicació de continguts d'interès específic per a la comunitat educativa, sobretot en català, i a la vegada recopilant documentació externa de valor. Aquest curs s'ha millorat la qualitat multimèdia de les publicacions i s'han actualitzat continguts antics. Entre altres accions, s'ha dedicat atenció especial a plataformes emergents a la UVic, com ara les videoconferències de Zoom, les activitats interactives d'H5P i els portafolis de Mahara. 

L'apartat de projectes és una llarga relació d'iniciatives i serveis emergents en els quals la UDUTE col·labora de forma significativa per interès propi o per ajudar els altres serveis i centres de la UVic-UCC en l'assoliment dels seus objectius prioritaris, especialment pel que a la transformació digital de les seves activitats. 

La gestió i coordinació abasta la manera de treballar i documentar-se. En aquest sentit, s'ha millorat sensiblement, però el pròxim any es vol optimitzar el rendiment i preparar-se per als nous sistemes de gestió de la qualitat interna universitària que s'aplicaran d'ara endavant. Un dels trets singulars de la UDUTE aquest curs ha estat l'organització d'una reunió diària en línia d'uns 30 minuts a primera hora del matí al llarg de tot el període de mesures excepcionals preventives. 

S'acaba aquest informe breu del curs 2020-2021 amb un agraïment a la vicerectora sortint, Cristina Vaqué, pel guiatge i empenta del seu mandat.