Vés al contingut

Fites destacades

  • S’han gestionat 2.816 places de pràctiques en empreses o institucions d’àmbit català o estatal, i s’han signat 136 nous convenis amb empreses i institucions del país, que se sumen als 1.736 convenis de col·laboració firmats fins al curs anterior.
  • S'han signat 141 convenis d’àmbit internacional. En total, hi ha 840 convenis firmats amb empreses o institucions estrangeres. S’han realitzat 165 estades de pràctiques internacionals becades pel Programa Erasmus.
  • S’han impartit 560 sessions individuals i s’han atès individualment un total de 200 estudiants. 
  • S’han publicat 356 ofertes de treball. 
  • S’han donat d’alta a UAlumni 1.210 titulats, de manera que s’ha passat a tenir un total de 4.200 membres d’UAlumni en el moment d’acabar el curs.
     

Resum del curs

El curs 2020-2021 ha estat molt marcat per la pandèmia de la covid-19, que al Servei de Carreres Professionals (SCP) ha afectat molt especialment, atès que s’hi gestionen totes les places de pràctiques del campus de Vic de la UVic-UCC. També s’han cancel·lat moltes pràctiques internacionals i s’han hagut de reubicar més de 250 estudiants en llocs de pràctiques diferents dels inicialment previstos, a causa principalment, de brots de pandèmia en centres sanitaris o sociosanitaris, de contagis dels estudiants, etc. Així mateix, ha calgut gestionar els testos d’antígens de tots els alumnes que havien de fer les pràctiques en algun d’aquests dos àmbits esmentats i s'ha ajudat el Departament de Salut a aconseguir que els estudiants d’aquests àmbits rebessin les vacunes al mateix ritme que els professionals. Per tant, assolir que tots els estudiants poguessin fer pràctiques presencials en empreses i institucions, escoles i hospitals, ha estat el repte més gran que s'ha viscut des de la creació del Servei, el setembre de 2013.

L’objectiu principal en totes les unitats que conformen el SCP (Pràctiques Estatals, Pràctiques Internacionals, Servei d’Orientació Laboral i Alumni), ha estat mantenir el nivell de servei, malgrat que no es pogués oferir presencialment en bona part del curs. Així les sessions informatives de pràctiques o les sessions d’orientació laboral, tant individuals com grupals, s’han continuat realitzant en format online. La bona relació establerta durant molts anys amb les empreses i institucions que col·laboren amb la UVic per a les pràctiques dels estudiants, tant des del SCP com des de les facultats, ha permès d’aconseguir les places suficients perquè tots els estudiants poguessin dur-les a terme.
 

Document adjunt

Descarregar .pdf