Vés al contingut

Fites destacades

  • Canvi de sistema de gestió bibliotecària. A final del curs 2020-2021 ha acabat la migració de les dades pel canvi de sistema de gestió de la biblioteca i s'ha completat amb èxit la implementació del nou. El canvi suposa un salt qualitatiu pel que fa a l’organització del treball intern, però sobretot per a l’accés als recursos de la biblioteca. ALMA, el nou programari de l’empresa Exlibris, també s’utilitzarà en altres biblioteques universitàries de Catalunya. 

  • Acords transformatius. La UVic-UCC, com a membre del CSUC, ha tancat acords transformatius amb les editorials Elsevier, Springer i Wiley. Aquests acords impliquen que, en les noves condicions de subscripció i contracte amb aquestes editorials, els diners destinats tradicionalment només a la lectura, inclouen també el preu de publicar en obert una part de la publicació de la UVic-UCC.

  • Suport a la docència i aprenentatge. Des de la biblioteca s'han elaborat les següents informacions per acompanyar docents i estudiants en la modalitat en línia.

Guia per publicar materials docents en obert a la UVic-UCC. Guia bàsica amb el procediment a seguir per publicar en obert els materials docents de creació pròpia. 

Connecta’t a l’aprenentatge virtual connectat. Pàgina web amb recursos de suport l’entorn d’aprenentatge online de la UVic-UCC. 

 

Resum del curs

El context pandèmic ha condicionat molts mesos del curs i ha marcat el ritme d’algunes de les activitats més presencials de la biblioteca. S'han adoptat restriccions en l’accés i l’entrada a la biblioteca, que s'ha fet sota reserva. S'han modificat horaris, serveis i aforaments. També s'han incorporat dinàmiques de neteja i ventilació per adequar-se a les mesures de seguretat indicades per les autoritats sanitàries i amb l’objectiu prioritari de protegir la salut dels usuaris i de les persones que hi treballen.  

Però també ha estat un curs amb iniciatives i projectes que marcaran les dinàmiques dels pròxims cursos: els acords transformatius i el nou sistema de gestió bibliotecària. 

Dins l’àmbit de la recerca, i en concret de la ciència oberta, la biblioteca ha sol·licitat l’ús del CORA - Repositori de Dades de Recerca (RDR) per tal de donar resposta a aquelles investigacions que tenen el compromís de dipositar les dades de la recerca en obert. Aquest repositori permet garantir l'accés de forma lliure i universal, i una correcta  preservació, explotació, difusió, visibilitat i impacte.  

Els cursos de formació de la biblioteca s'han ofert majoritàriament en format digital, ja sigui amb cursos autoformatius o amb sessions amb videoconferència. Han passat a aquest format sessions de formació tradicionalment oferides presencialment: Coffee Workshops, càpsules de recerca, les formacions per a la cerca d’informació per al TFG o TFM  o els assessoraments o suports individuals. S'ha intentat mantenir, en tot moment, la qualitat de la formació i l’atenció i proximitat centrada en les necessitats dels usuaris. 

Document adjunt

Descarregar .pdf