Vés al contingut
 

Octubre de 2020   

  • La Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha inaugurat el nou curs 2020-2021 amb una ponència del Dr. Tomàs Pumarola, cap de servei de Microbiologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, titulada “Covid-19: lliçons apreses”.

Octubre de 2020  

  • Lliurament dels Premis a l’Excel·lència Acadèmica, que reben els dos millors expedients acadèmics de cada curs, i a la Pràctica Clínica, que atorga l’empresa Casa Tarradellas.

Octubre 2020

  • El Dr. Manel Bardají Bofill, professor de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i metge especialista en Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu, ha recollit el Premio Nacional de Medicina Siglo XXI en l’especialitat de Proctologia. El jurat ha reconegut la trajectòria d’aquest expert proctòleg, que és adjunt al Servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu de la Fundació Althaia, institució a la qual està vinculat des de l’any 1995.

Octubre de 2020 

  • Acte d’inauguració d’un nou espai al cementiri de Vic en record de les persones donants del cos a la ciència, conegut amb el nom Jardins Marie Curie i consensuat amb la Facultat de Medicina de la UVic-UCC. Ha comptat amb l’assistència del regidor de Manteniment i Serveis, Albert Castells; el degà de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, Ramon Pujol, i la responsable del Servei de Donació de Cossos de la Facultat, Laia Nogué.

Novembre de 2020 

  • El gestor del projecte Institut de Recerca i Innovació en Salut a la Catalunya Central (IRIS-CC) de la UVic-UCC, el Dr. José Jerónimo Navas, ha estat el ponent de la inauguració del curs acadèmic 2020-2021 del Consorci Hospitalari de Vic. La col·laboració entre les institucions durant el curs acadèmic 2020-2021, s’ha desenvolupat en el marc del conveni subscrit, que busca reforçar i potenciar els vessants docent, de recerca i d’innovació. Aquest conveni agrupa tres institucions pioneres a la comarca: el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Hospital de la Santa Creu i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

Novembre de 2020

  • Acte d’inauguració del programa d’activitats de la Societat Catalana d’Anatomia Patològica, coorganitzat per la Facultat de Medicina, que ha tingut lloc a Vic.

Desembre de 2020 

  • La Fundació Althaia ha estat guardonada pels premis Best Spanish Hospitals Awards i de la International Hospital Federation.

Desembre de 2020 

  • El Consorci Hospitalari de Vic ha entrat a formar part de les institucions sanitàries reconegudes internacionalment per la International Hospital Federation (IHF) per l’agilitat i la capacitat de transformació i de resposta que va demostrar durant la primera onada de la pandèmia.

Març de 2021

  • Marta Torrens, professora de la Facultat de Medicina, ha rebut el Premi EUFAS EAR 2020. El guardó, atorgat per l’European Federation of Addiction Societies (EUFAS) i la revista European Addiction Research, ha reconegut la contribució de la Dra. Torrens en l’àmbit de la recerca en addiccions a Europa.

Abril de 2021 

  • La revista Newsweek ha inclòs l’Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa entre els cent millors centres sanitaris d’Espanya i l’ha reconegut amb la 73a posició en un rànquing en què participen 700 hospitals de 25 països de tot el món.

Maig de 2021 

  • Conferència “Mirada de gènere i covid-19”, impartida per Marina Geli, metgessa, coordinadora del Centre d’Estudis de Salut i Socials (CESS) de la UVic-UCC i directora general de la FESS en el marc del cicle “Dones de ciència”, organitzat per FemUVic-UCC Territori, a l’auditori de la Plana de l’Om de Manresa.

Maig de 2021 

  • La Facultat de Medicina de la UVic-UCC compta amb un sistema propi de beques que va creixent a mesura que es va desplegant el grau. Per pal·liar els efectes socioeconòmics de la covid-19, aquest curs s’hi ha afegit, de forma excepcional, un conjunt de vint-i-cinc beques noves destinades a finançar part del cost de la matrícula de l’alumnat. Es tracta d’uns ajuts de 4.000 euros que es distribueixen en funció de criteris de renda.

Juny de 2021 

  • La Càtedra de Salut Mental de la UVic-UCC, la Fundació Althaia i Osonament han guanyat un accèssit a un dels Premis Afectivo Efectivo. El guardó s’ha rebut pel projecte ”Inserció laboral de persones amb malaltia mental: peer to peer”, un projecte en consonància amb el moviment d’humanització de l’atenció en salut mental i en l’aplicació a la pràctica assistencial de la recerca acadèmica.

Juliol de 2021 

  • La Facultat de Medicina ha firmat convenis de col·laboració amb tres institucions: ITA Clínic BCN, Asepeyo i la Fundació Unió Esportiva Vic. La signatura s’ha formalitzat amb representants d’aquestes institucions; el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños; i el president de la FESS, Josep Arimany.