Vés al contingut

Director d’Innovació i Recerca: Xavier Gironès García

Fites més destacades durant el 2020-2021

  • Concessió per part de la Generalitat del Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) BAGESS (Big Data, Analytics, Gestió i Estratègia en Salut i Social), emmarcat dins de l’estratègia RIS3CAT, dirigit a impulsar un clúster de salut digital i millorar l’atenció a la dependència i la cronicitat.
  • Creació, conjuntament amb Althaia i Avinent, del MAP+ (medicina i atenció personalitzada), un hub d’innovació i tecnologia al servei de la medicina i l’atenció personalitzades, orientat a facilitar la configuració d’un ecosistema que integri empreses, universitats, administracions i teixit social al voltant de l’aprofitament de les noves tecnologies en el sector de la salut i social.
  • Conjuntament amb tres entitats del territori, impuls d'una xarxa de Business Angels d’inversors locals per a projectes dels àmbits de salut i social, amb el propòsit d’activar i fer viables projectes amb un impacte directe tant en les persones com en el desenvolupament econòmic de territori.
  • Posada en marxa del projecte H2020 Communities for Sciences – Towards promoting an inclusive approach in science education (C4S), coordinat per la Fundació Universitària del Bages (FUBages) i que té com a objectiu fer més inclusiva l’educació científica. El consorci del projecte, que té un pressupost d'1,1 M€ i una durada de tres anys, està format per un total d’onze institucions de vuit països europeus, amb l’objectiu de promoure un canvi institucional que doni resposta i eines per acabar les diferències d’accés a l’educació científica. 
  • Èxit de la primera edició de la plataforma d’emprenedoria eHealthinking, destinada a la preaccleleració d'idees innovadores de productes i serveis tecnològics d'impacte en el sector salut social. Amb una durada de 150 hores, dotze alumnes s’han beneficiat de la plataforma, que inclouen tallers de metodologia de la simulació i planificació 3D, assessorament metodològic i tècnic, i tutories.