Vés al contingut

Directora: Carmen Gomar Sancho

Fites més destacades durant el 2020-2021

  • Formació de dos fellows dintre del programa de Fellowship en simulació i seguretat del pacient.
  • Configuració i programació del màster en Seguretat del Pacient i Gestió del Risc Sanitari d’UManresa, que inclou simulació i pràctiques en centres sanitaris.
  • Disseny i aplicació de les proves d’avaluació clínica objectiva estructurada (ACOE) per a estudiants de 3r i 4t curs de Medicina.
  • Conveni amb la Universitat Cooperativa de Colòmbia per a l’assessorament del seu programa i curs formatiu per al seu professorat i de recepció de fellows, estudiants de màster i projectes de recerca conjunts.
  • Desplegament del programa de formació i recerca Cinema-Educació-Simulació, juntament amb la Càtedra de Bioètica de la UVic-UCC.
  • Disseny de la recerca en usabilitat de productes d’equipament sanitari a través de simulació.

Les línies estratègiques de la Càtedra s’han situat en la innovació formativa i recerca conjunta, la internacionalització de les activitats i la col·laboració dins de la Universitat i amb altres organitzacions nacionals i internacionals. Durant el curs acadèmic 2020-2021, la Càtedra de Simulació i Seguretat del Pacient ha desenvolupat, juntament amb el CISARC i la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, les ACOEs de dos cursos de Medicina. Aquesta acció ha impulsat el disseny d’una metodologia online pròpia per a l’entrenament de pacients simulats i d’avaluació de competències d’estudiants de grau. La formació del fellowship en simulació i el disseny del nou màster en Seguretat del Pacient i Gestió del Risc Sanitari ha ampliat la formació de postgrau de la Universitat. Aquestes titulacions inclouen recerca que comença a donar els seus resultats en comunicació científica. 

La metodologia de Cinema-Educació combinada amb simulació (CINESIM), original d'aquest grup, està sent acceptada en assignatures del grau en Medicina i en activitats multiprofessionals entre els diferents graus. La recerca en CINESIM ha produït un article en revista de primer quartil i tres comunicacions a congressos. El disseny de la recerca en usabilitat de productes d’equipament sanitari a través de simulació s’ha aplicat al dispositiu DARCP per a RCP i ha generat un article i una comunicació a congrés, tots dos internacionals.