Vés al contingut

L’Àrea d’Innovació ha treballat en aquests tres àmbits:

  1. Formació: al llarg del 2019-2020 s’han organitzat dos cursos en formació en metodologia ACC per al professorat de la Facultat de Medicina i s'ha impartit una formació als col·laboradors docents de les diferents UDT (Vic i Manresa) sobre mini-Cex i portafolis mitjançant classes enregistrades amb Loom.
  2. Comissió d'Innovació Docent de la UVic: participació en les reunions mensuals de la comissió amb participació en el projecte "Eina d'Avaluació de la Docència" i formant part del tribunal avaluador dels projectes presentats a la candidatura PIRE.
  3. Recerca: posada en marxa i redacció del projecte de recerca "Percepció dels estudiants i professors sobre la metodologia docent de la Facultat de Medicina UVic-UCC".
     

Formació Continua

Durant el curs 19-20 la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut, ha donat pas a la Formació Continua.

Superant l’adaptació a la situació sobrevinguda de la virtualització, s’ha portat a terme un màster en Andrologia amb orientació professionalitzada i dos cursos d’expert en Teràpia amb Cèl·lules CAR-T i de Comunicació intercultural.

La formació contínua continuarà creixent, i també en col·laboració amb altres entitats com per exemple la Universitat de Siena, Fundació Puigvert, ITA Salut mental... per tal de proporcionar als nostres estudiants programes formatius amb la millor expertesa.

 

Servei de Donació de Cos a la Ciència

Durant el període juliol 2019 a juny 2020 hi ha hagut un total de 82 altes de donació tot i el tancament del servei durant els mesos de març a juny de 2020 per la situació de la pandèmia per la SARS-CoV-2.

Pel que fa als decessos, en aquest mateix període han ingressat al laboratori un total de 9 difunts (6 durant el 2019 - 3 durant el 2020). Durant el període de tancament del servei (de març a juny) van fer l’èxitus un total de 3 donants que no es van acceptar, un dels quals perquè la causa de la mort va ser per covid-19.

 

Altes donants per anys

 

Núm. Defuncions per Any

 

Servei de Laboratori d’Anatomia

Durant el curs 2019-2020 (de setembre a juny) el laboratori d’anatomia, a part del tallers d’anatomia de les EFCH I i EFCH II, només es van poder realitzar dos dels seminaris anatòmics que estaven previstos.

  • Seminari Anatòmic Grau de Nutrició UVic 02/12/2019.
  • Màster en Andrologia. Fundació Puigvert 11/02/2020. Es va simular una tècnica quirúrgica amb peça cadavèrica.

Altrament, el laboratori d’Anatomia de la Facultat de Medicina ha esdevingut centre de pràctiques curriculars per als estudiants del grau superior d’Anatomia Patològica i Citodiagnòstic (APiC) de diferents centres. Actualment té conveni amb quatre centres, tant públics com privats, que hi envien els seus estudiants.

Els centres en qüestió son:

  • Centre Garbí de Salt. (Privat)
  • Forma’t Institut d’Ensenyament Superior. Barcelona. (Privat)
  • Col·legi El Pinar de Nuestra Senyora. Valldoreix. (Privat)
  • Institut Narcís Xifra i Masmitjà. Girona. (Públic)

Durant el període d’octubre de 2019 a gener de 2020 hi va haver una alumna del Centre Garbí de Salt.

El mes d’abril del 2020 es va adquirir una taula d’embalsamament nova que compta amb extracció de vapors químics i al damunt un mòdul de sortida de clima i d'il·luminació.